måndag 28 februari 2011

Skoinspektionen granskar läsprocessen

Katarina hittade en intressant rapport från Skolinspektionen. De har granskat 31 skolor och årskurserna 4-6 avseende arbetet med elevers läsutveckling i svenska och naturorienterade ämnen.

http://www.skolinspektionen.se/Documents/Kvalitetsgranskning/lasprocessen-sv-no/sammanfattningt-lasprocessen-sv-no-4-6.pdf

Dagordning 14 mars

Dagordning värmländskt nätverk 14 mars

onsdag 16 februari 2011

Gemensamt och digitalt berättande

Kommunens IT-pedagog har varit på fortbildning och kom hem och tipsade om http://www.storybird.com/. Efter att ha registrerat ett konto är det fritt fram att börja skriva sin berättelse med hjälp av olika konstnärers bilder. Berättelsen publiceras som digital "bok" och du kan dela din bok med utvalda eller göra den offentlig.

Min 8-årige son älskade detta och det känns lättanvänt, spännande och nyskapande.

Malin

minnesanteckningar 2 februari

Mötet inleddes med att samtliga mötesdeltagare kort presenterade sig själva och sina verksamheter. Anmärkningsvärt var de stora skillnader som finns. Vissa kommuner har språk-, läs- och skrivutvecklare med tid och ersättning för att utföra uppdraget, vissa saknar helt personer med kommunövergripande ansvar.

RUC bjuder in lärare i modersmål

Nätverk för Modersmålslärande
 .
 

måndag 7 februari 2011

Nätverksträff 2 februari

Onsdag den 2 februari träffades nätverkets deltagare för första gången i Arvika. Vi, språk-, läs- och skrivutvecklare, hade besök av Inger Tinglev och Susanne Dahlgren från NCS, Elisabeth Nyberg från RUC samt AnnCharlotte Axelsson som är Arvika kommuns utvecklingsledare. Vi presenterade oss och våra verksamheter innan vi diskuterade nätverkets syfte och upplägg. Planeringen inför nästa träff den 14 mars är redan i full gång!