tisdag 3 juni 2014

En läsande klass, 11 september

Torsdag de 11 september kl. 14-16  föreläser Martin Widmark och Malin Gonzalez från projektet En läsande klass på Karlstads universitet. Anmälan sker via RUC, så håll utkik på deras hemsida!



En läsande klass har initierats av barnboksförfattaren Martin Widmark, och syftar till att öka svenska elevers läsförståelse. Genom en mycket konkret studiehandledning med lektionsförslag knutna till en stor variation texter, upplåtna till projektet av våra bästa barnboksförfattare och illustratörer, är tanken att alla landets lärare ska få inspiration och idéer kring hur de kan undervisa i läsförståelsestrategier. Studiehandledningen är författad av fem erfarna pedagoger, och finns tillgänglig på www.enlasandeklass.se tillsammans med de tillhörande texterna. Studiehandledningen har även skickats ut i ett begränsat antal tryckta ex till samtliga låg- och mellanstadieskolor i landet.

Martin Widmark är mest känd som skaparen av böckerna om LasseMajas detektivbyrå, men även andra bokserier som den om monsteragent Nelly Rapp och Halvdan Viking. Han jobbade tidigare som mellanstadielärare och brinner för barn och ungas läsning. Hör honom berätta om sitt eget författarskap och de insikter som ledde till skapandet av En läsande klass.

Malin Gonzalez arbetar som lärare i svenska, engelska och SO i åk 4-6 på Sätraskolan i Stockholm och är en av de pedagoger som har skrivit studiehandledningen. Malin berättar på ett konkret sätt hur hon arbetar i klassrummet utefter de läsförståelsestrategier projektet En läsande klass utgår ifrån.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar